Author Topic: BDM many dashboard charts.  (Read 2718 times)

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
BDM many dashboard charts.
« on: February 09, 2017, 04:23:06 PM »
This is a testlab release (031)

It is now possible to define maximal 8 dashboard charts in the input settings.
dashfile0.JPG

Dashboards charts have to belong to a dashboard "group".

dashfile2.JPG

In the dashboard description files (BDMDASHBOARDS/MULTI/xxx) there is an extra line per chart for the dashboard group.
This BDM version will read the "old" dashboard layout file without problems but writes the new layout to a file.
So perhaps a good idea to load your dashboards one by one and re-write [save] them with the same name (groups ain't going away).

dashfile.JPG

The dashboard tabs now has 3 group select buttons.
Green means group selected for next action, gray means not selected.
So before you change to another symbol or so you have to select the dashboard groups to which the action should be applied to.

dashgreen.JPG

I will post this release on the download page.

Ps. be sure you are not running the 1045 version of the terminal because that one will hang itself.
Better is to run 1031 or  even better 1011 until metaquotes come up with a solution.
 

« Last Edit: February 09, 2017, 04:26:51 PM by Hotpotato »

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #1 on: February 10, 2017, 07:40:02 AM »
Hi HP:
I am trying make a 2 row 4 columns dashboard chart.
but here is what I got... missing boxes 5,6,7
I did set true to use all 8 boxes.

I noticed when I saved the layout using the tab menu, it saved settings only for 5 charts (in C:\TRADING\MT BDM\MQL4\Files\BDMDASHBOARDS\MULTI)

even 8 charts were set in the EA.

I am on MT4 b1031.
Please help.
Thx.

missing chart 567.png

settings in EA:
s_dashmulti=------- Multi Chart Dashboard Settings ---------
UseDashboardFile=true
DashboardFileName=false
s_dash1=------- Dashboard Chart 1 ---------
UseDash1=true
DashGroup1=1
Dash1XY=0,0
Dash1WH=479,456
Dash1Symbol=
Dash1Template=GRAY
Dash1Timeframe=5
Dash1Multiplier=1
Dash1Switchpair=true
Dash1SwitchTemp=true
s_dash2=------- Dashboard Chart 2 ---------
UseDash2=true
DashGroup2=1
Dash2XY=0,456
Dash2WH=479,456
Dash2Template=GRAY
Dash2Symbol=
Dash2Timeframe=240
Dash2Multiplier=1
Dash2Switchpair=true
Dash2SwitchTemp=true
s_dash3=------- Dashboard Chart 3 ---------
UseDash3=true
DashGroup3=1
Dash3XY=479,0
Dash3WH=479,456
Dash3Template=GRAY
Dash3Symbol=
Dash3Timeframe=15
Dash3Multiplier=1
Dash3Switchpair=true
Dash3SwitchTemp=true
s_dash4=------- Dashboard Chart 4 ---------
UseDash4=true
DashGroup4=1
Dash4XY=479,456
Dash4WH=479,456
Dash4Template=GRAY
Dash4Symbol=
Dash4Timeframe=1440
Dash4Multiplier=1
Dash4Switchpair=true
Dash4SwitchTemp=true
s_dash5=------- Dashboard Chart 5 ---------
UseDash5=true
DashGroup5=1
Dash5XY=958,0
Dash5WH=479,456
Dash5Template=GRAY
Dash5Symbol=
Dash5Timeframe=30
Dash5Multiplier=1
Dash5Switchpair=true
Dash5SwitchTemp=true
s_dash6=------- Dashboard Chart 6 ---------
UseDash6=true
DashGroup6=1
Dash6XY=958,456
Dash6WH=479,456
Dash6Template=GRAY
Dash6Symbol=
Dash6Timeframe=10080
Dash6Multiplier=1
Dash6Switchpair=true
Dash6SwitchTemp=true
s_dash7=------- Dashboard Chart 7 ---------
UseDash7=true
DashGroup7=1
Dash7XY=1437,0
Dash7WH=479,456
Dash7Template=GRAY
Dash7Symbol=
Dash7Timeframe=60
Dash7Multiplier=1
Dash7Switchpair=true
Dash7SwitchTemp=true
s_dash8=------- Dashboard Chart 8 ---------
UseDash8=true
DashGroup8=1
Dash8XY=1437,456
Dash8WH=479,456
Dash8Template=GRAY
Dash8Symbol=
Dash8Timeframe=43200
Dash8Multiplier=1
Dash8Switchpair=true
Dash8SwitchTemp=true
« Last Edit: February 10, 2017, 07:56:40 AM by Pax »

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #2 on: February 10, 2017, 09:23:10 AM »
I am on it.

Edit: Found it,  Please re-download the 031 from the download page.

Found a small bug in the dashgroup selection, working on that.

« Last Edit: February 10, 2017, 09:32:37 AM by Hotpotato »

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #3 on: February 10, 2017, 09:43:31 AM »
got this error HP:

142b031_error-2017-02-10_3-40-53.png

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #4 on: February 10, 2017, 10:05:55 AM »
I thought the get of easy.  ::) ::)
Just hold on for a minute.

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #5 on: February 10, 2017, 10:10:27 AM »
what are the sizes/coordinates for the 8-chart layout that BDM uses HP ?
so I can keep user layouts looking the same.

8chartlayout.png

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #6 on: February 10, 2017, 10:25:22 AM »
Sizes of the charts are dynamic.
The depend on the screen width - "side windows open" width and the screen height - dashboard height - "bottom windows open" height on the moment that the charts are generated. Doesn't apply to the header menu !

I have put a new 031 ready for download.

« Last Edit: February 10, 2017, 10:29:26 AM by Hotpotato »

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #7 on: February 10, 2017, 10:33:48 AM »
that's nice... i hate counting pixels  :)

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #8 on: February 10, 2017, 10:46:14 AM »
that's nice... i hate counting pixels  :)

PicPick free tool.
Also crosshairs, magnifier, screengrab and a better image editting.

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #9 on: February 10, 2017, 11:02:05 AM »
ok thanks... will get that free tool HP.

new 031 loads and saves layouts ok
but it's doing this now... i don't use that indie in any of my templates

weird-2017-02-10_4-59-22.png

before... when first loading BDM from the navigator to a chart, BDM used to start in full screen
now it doesn't... could you save me one mouse click or F11 pls   :)

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #10 on: February 10, 2017, 11:09:14 AM »
ok thanks... will get that free tool HP.

new 031 loads and saves layouts ok
but it's doing this now... i don't use that indie in any of my templates

 [ Invalid Attachment ]

before... when first loading BDM from the navigator to a chart, BDM used to start in full screen
now it doesn't... could you save me one mouse click or F11 pls   :)

Full screen is a leftover from testing that buggy MT 1045, i will change that.

It isn't mine but by the looks of it the wadiwadi  ;D is used as an iCustom() by another indicator.

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #11 on: February 10, 2017, 11:34:05 AM »
so sorry HP...
ok i found it... the indie iPanel_Trend i use in a new template is calling Waddah  :-[

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #12 on: February 10, 2017, 06:07:25 PM »
at the moment I think 031 can save the dashboard layouts but layout presets can't be switched in the Dash tab menu.
please confirm that I am wrong.

Hotpotato

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +15/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #13 on: February 10, 2017, 07:32:16 PM »
at the moment I think 031 can save the dashboard layouts but layout presets can't be switched in the Dash tab menu.
please confirm that I am wrong.

Confirmed, you are wrong.  ;D

Pax

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 319
  • Karma: +3/-0
Re: BDM many dashboard charts.
« Reply #14 on: February 10, 2017, 08:44:32 PM »
ok thanks... will play more with it
btw... what does the PRESET button do?